Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medische staven Ziekenhuisgroep Twente gefuseerd

De Verenigingen Medische Staf van ZGT Almelo en ZGT Hengelo zijn gefuseerd tot één Vereniging Medische Staf ZGT (VMS ZGT).
Medische staven Ziekenhuisgroep Twente gefuseerd

“De fusie van de staven is een belangrijke mijlpaal”, aldus Sjef van Baal, voorzitter van de nieuwe VMS ZGT. “De uitdagingen waar we als ziekenhuis voor staan vragen één krachtig collectief van medisch specialisten. Ik ben dan ook bijzonder verheugd met het feit dat we deze fusie hebben weten te realiseren.”

Strategie

De afgelopen jaren zijn meerdere vakgroepen van beide ziekenhuislocaties met elkaar gefuseerd. Alle niet gefuseerde vakgroepen zijn met elkaar in gesprek om een traject uit te zetten dat tot fusie zal leiden. De strategie van ZGT is om een grote organisatie met veel potentie te zijn die door een gezamenlijk optreden vanuit beide ziekenhuislocaties nog beter kan worden benut. “Dat is waarom we zo content zijn met de fusie van de medische staven”, geeft Meindert Schmidt aan, voorzitter van de raad van bestuur van ZGT. “Als raad van bestuur van een ziekenhuis is het belangrijk dat je in de medische staf met één sterke strategische partner te maken hebt, waarmee je gezamenlijk de koers voor de toekomst uit kunt zetten.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer

Oostwerk wint grote opdracht Ziekenhuisgroep Twente

Cohen bemoeit zich met verloskunde in Twente

Gemeenten ongerust over bezuiniging Ziekenhuisgroep Twente

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.