Meer dan helft specialisten in loondienst

Voor het eerst is meer dan de helft van de medisch specialisten in loondienst. Het aandeel specialisten met een dienstverband nam toe van 49,8 procent in 2015 naar 50,4 procent in 2016. Dat blijkt uit het Brancherapport algemene ziekenhuizen 2018 dat de NVZ heeft gepubliceerd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zorgpersoneel

Het percentage medisch specialisten in loondienst groeit al langere tijd. In 2011 had nog 39,3 procent van de medisch specialisten een dienstverband, ten opzichte van 43,7 procent dat vrijgevestigd was. In 2016 was het percentage vrijgevestigde specialisten nog maar 38,9 procent, het aandeel specialisten in loondienst was opgelopen tot 50,4 procent. Daarmee heeft voor het eerst meer dan de helft van de medisch specialisten een dienstverband.

Groeifactoren

De groei wordt veroorzaakt door de invoering van de integrale bekostiging, waardoor medisch-specialistische bedrijven specialisten vaker in loondienst nemen. Mede hierdoor werken artsen die net hun specialisatie hebben afgerond vaker en vervolgens ook

0
1257

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.