Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer ‘echte’ zorgverleners op beurs Zorg & ICT

Bert Bukman
Vandaag begint in Utrecht de jaarlijkse beurs Zorg & ICT. Het aantal exposanten bedraagt dit jaar 180, een toename van 20 ten opzichte van de editie van 2017.
Zorg & ICT

De beurs Zorg & ICT is al jaren het belangrijkste en best bezochte evenement op het gebied van technologie en innovatie in de zorgsector. Vorig jaar trok het evenement in de Utrechtse Jaarbeurs ruim 9000 bezoekers. Voor deze editie wordt een vergelijkbaar aantal bezoekers verwacht.

Volgens de evaluatie van de editie van vorig jaar hadden de bezoekers een grote belangstelling voor praktische zaken als wearables, sensoren en patiëntportalen. Ook bij de presentaties zijn verhalen uit de praktijk het populairst.

Ander profiel

Dit sluit aan bij de al langer spelende ontwikkeling dat het profiel van de bezoekers van de beurs Zorg & ICT verandert. Er zijn nog altijd veel ict-managers bij de stands en de lezingen te vinden, ,aar steeds vaker laten ‘echte’ zorgverleners zich zien. Tegelijkertijd verschuift het perspectief van de ziekenhuizen naar de vvt-sector, de ggz en de gehandicaptenzorg.

Dit uit zich ook in het programma. Brancheorganisatie Actiz verzorgt op Zorg & ICT een programma van in totaal drie dagen. Het programma omvat onder meer een project voor een Handboek Gegevensoverdracht in de regio Midden-Delfland en de ontwikkeling van apps voor betrouwbare toedieningslijsten.

Park Vossenberg

Ook is er op de beurs een presentatie te zien over het nieuwe Park Vossenberg in Kaatsheuvel. Hier worden 150 woningen gebouwd voor  ouderen die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. Technologie en ict moeten het volgens de ontwikkelaars van Park Vossenberg mogelijk maken ‘dat veiligheid en vrijheid goed samengaan’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.