Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer specialisten weg in UMC St Radboud’

ROERMOND - Meer artsen van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen zouden moeten opstappen. Dat heeft Hartpatiënten Nederland vrijdag geschreven aan minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Volgens de stichting hebben veel patiënten geen vertrouwen meer in de specialisten van het hartcentrum. Eerder werd al het hoofd van de afdeling vervangen en ook de raad van bestuur van het ziekenhuis is al opgestapt. Ook vindt de stichting het een slechte zaak dat er in het UMC Radboud nog steeds dotterbehandelingen plaatsvinden.

Dotterbehandeling

Mochten er zich bij de dotterbehandeling complicaties voordoen, dan kan de patiënten geopereerd worden in ziekenhuizen in Eindhoven of Nieuwegein. Hartpatiënten Nederland vindt dit te ver weg. Volgens de stichting is er deze week al een patiënt met spoed naar Eindhoven overgebracht om geopereerd te worden.

Afspraken

Een woordvoerder van UMC St Radboud kan dat niet bevestigen, maar stelt dat het past binnen de afspraken die zijn gemaakt met de inspectie toen de geplande hartoperaties in Nijmegen werden stopgezet. Overigens kunnen gedotterde patiënten ook in Nijmegen nog op de operatietafel belanden als zich complicaties voordoen en ze er te slecht aan toe zijn om vervoerd te worden. Dit is nog niet gebeurd sinds de operaties zijn stopgezet.

Crisis

Het Radboudziekenhuis verkeert in crisis sinds de Inspectie voor de Gezondheidszorg eind april een vernietigend oordeel velde over het hartcentrum. Door jarenlange ruzies, fouten in de communicatie en gebrekkige leiding stierven er beduidend meer patiënten dan in hartcentra elders in het land.

Communicatie

Volgens de woordvoerdster van Radboud werkt het ziekenhuis eerst aan betere communicatie en samenwerking tussen de artsen, omdat er geen verwijten naar individuele artsen zijn gemaakt. Of de crisis verdere personele consequenties heeft, ligt aan Amsterdamse arts Leon Eijsman, die per 1 juni orde op zaken gaat stellen bij het Nijmeegse hartcentrum.(ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.