Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer telezorg: ‘Niet alleen face to face contacten vergoeden’

Mario Gibbels
“Telezorg kan pas echt gaan floreren als de regel wordt opgeheven dat alleen face to face contacten voor vergoeding en honorering in aanmerking komen”, zo stellen Peter Lems en Guus van Montfort van Prismant in Medisch Contact.

Er zijn al veranderingen gaande in de vergoeding voor zorg, geven ook Lems en Van Montfort toe. “Het begin is gemaakt met het honoreren van e-consult door de huisarts. Maar het beleid ten aanzien van zorg en technologie is nog te afwachtend en te versnipperd. Een gerichte strategie om technologie voor de zorg thuis te bevorderen is gewenst. Financiering van secundaire preventie bij chronisch zieken moet deel gaan uitmaken van het verzekeringspakket.”

Te vaak in valkuil

Volgens Lems en Van Montfort trappen beleidsmakers te vaak in de valkuil van ontkenning van of grondig wantrouwen tegen nieuwe ontwikkelingen. “Het vooroordeel is dat technologie eng is of kil en onmenselijk”. (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.