Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer werk en zorg gaan best samen’

Staatssecretaris Bussemaker stelt dat het personeelstekort eenvoudig is op te lossen, als vrouwen met een kleine deeltijdbaan in de zorg twee uur per week meer gaan werken. Bussemaker zegt dit in een interview met het dagblad Trouw.

Daarnaast zouden ook mannen meer gestimuleerd moeten worden om in de (mantel)zorg te werken, aldus de staatssecretaris.

Arbeidsmarkt

Zij stuurt vandaag een nota over mantelzorg en vrijwilligerswerk naar de Tweede Kamer. De vraag die centraal staat is hoe mensen onbetaalde zorg kunnen blijven bieden, als er tegelijkertijd door de regering wordt gestimuleerd om een betaalde baan op de arbeidsmarkt te nemen of om langer te werken.

Twee uur meer

Bussemaker constateert echter dat veel vrouwen deeltijdbanen hebben van tussen de acht en achttien uren per week. Als zij twee uur per week meer werken, “is het tekort aan personeel in de zorg opgelost,” zegt de staatssecretaris. Om dit mogelijk te maken is de steun van overheid en bedrijfsleven nodig. Bussemaker stelt een alliantie tussen drie grote bedrijven voor, die als voorbeeld moet dienen van hoe mensen mantelzorg kunnen verrichten, terwijl ze toch een betaalde baan hebben. Die betaalde baan moet dan wel de mogelijkheid bieden tot flexibel werken, thuiswerken en verlofregelingen. (JvR)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.