Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerwaarde van hulp-apps niet bewezen

Mark van Dorresteijn
Er moet meer onderzoek komen naar de meerwaarde van allerlei hulpapplicaties voor de mobiele telefoon. Dat bepleit professor Guus Schrijvers, hoogleraar public health aan het UMC Utrecht. “Nu is die meerwaarde vaak niet bewezen, maar roepen de makers wel dat het alle problemen oplost”, zegt Schrijvers.
Meerwaarde van hulp-apps niet bewezen

Inmiddels is er een tiental apps dat op allerlei manieren mensen in nood hulp biedt. Zo heeft het Rode Kruis een app die gebruikers onder meer laat zien wat je moet doen als iemand flauwvalt of dreigt te stikken.

Bewezen werking

Schrijvers doet veel onderzoek naar de werking van vernieuwingen in de zorg. Hij vindt dat wanneer er publiek geld is gemoeid bij het maken van apps, ook de werking moet worden bewezen. “Anders heb je alleen nieuwe technologie. Vaak wordt verwezen naar mooie resultaten in het buitenland, maar wat in bijvoorbeeld een dunbevolkt gebied goed werkt, hoeft hier nog niet succesvol te zijn”, aldus Schijvers. (ANP)

Meer over apps:

App helpt Parkinsonpatiënten met oefeningen

Friese Duim voor smartphone-app Medalert

Snelle komst ambulance met app

App voor meer regie COPD-patiënt

Philips ontwikkelt mobiele app voor slaapapneu

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.