Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meeste signalen zorgfraude in mondzorg

Redacteur Zorgvisie
Het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) heeft vorig jaar 447 signalen binnengekregen over zorgfraude. Het grootste deel daarvan ging over fraude in de mondzorg. Dat blijkt uit een rapportage.
hand grjipt geld.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Het aantal signalen over zorgfraude dat bij het IKZ binnenkwam is daarmee iets gestegen: in 2015 waren het er nog 428. In totaal kwamen 110 signalen binnen over fraude in de mondzorg; die sector is daarmee de koploper op het gebied van zorgfraude. Daarna volgt de geestelijke gezondheidszorg, met 86 meldingen, en de medisch specialistische zorg, waarover 68 signalen binnenkwamen.

Signalen zorgfraude verzamelen
Het IKZ is een samenwerkingsverband voor organisaties die een taak hebben op het gebied van controle, toezicht en opsporing binnen de zorgsector, meldt Zorgverzekeraars Nederland. De signalen die er binnenkomen zijn een verzameling van alle meldingen over zorgfraude die zijn gedaan bij de NZa, ZN, IGZ, Inspectie SZW, CIZ en FIOD. Zij delen de signalen over zorgfraude, maar ook hun kennis, informatie en inzichten erover. 

Dossier Fraude in de zorg Zorgfraude is een structureel probleem dat de maatschappij jaarlijks veel geld kost. Het dossier bevat artikelen over frauduleuze praktijken, fraudebeheersing en foutieve declaraties. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.