Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meeste zorgcentra zijn te warm

In ruim zestig procent van de verpleeg- en verzorgingshuizen staat de verwarming zo hoog dat bewoners er last van hebben. Dat meldt het persagentschap Novum op basis van onderzoek van SenterNovem, het agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

SenterNovem onderzocht het binnenklimaat van ongeveer duizend bedrijven en instellingen in onder meer het onderwijs, winkels, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen deel.

Niet warmer dan 25,5 graden

Er namen 212 verpleeg- en verzorgingshuizen deel aan het onderzoek. Van de deelnemers geeft 61 procent aan dat in grote of behoorlijke mate een te hoge temperatuur voorkomt in het gebouw. De temperatuur in zorginstellingen mag de 25,5 graden celsius niet overstijgen. Het onderzoek wijst uit dat veertig procent van de verpleeg- en verzorgingshuizen in grote of behoorlijke mate kampt met droge lucht.

Goed gebruik koeling blijkt lastig

Volgens Jo Daemen van SenterNovem hebben zorgcentra de laatste jaren veel geïnvesteerd in goede afkoeling, maar vormt de juiste instelling een probleem. Hij stelt in het dagblad Trouw dat de verwarming vaak uit goede wil wordt aangevuld met ventilatie. Bij de overgang van seizoenen gaat apparatuur elkaar tegenwerken, zoals een verwarming waarbij in de winter voorverwarmde ventilatielucht bij komt. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.