Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meevaller voor VWS, minder specialisten in loondienst

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Minister Schippers bespaart 44 miljoen euro omdat minder medisch specialisten een beroep doen op de compensatieregeling.
Meevaller voor VWS
Foto: ANP/Valerie Kuypers

Dat meldt De Volkskrant vandaag.

VWS

Volgens het ministerie van VWS hebben 560 van de ruim 7200 vrijgevestigde medisch specialisten zich aangemeld voor de regeling. Er was 100 miljoen euro beschikbaar. Een individuele specialist die vanuit een maatschap in loondienst gaat, krijgt maximaal 100.000 euro. Dat brengt het totaal uit te keren bedrag op 56 miljoen euro.

Ziekenhuizen

Begin november 2014 leken medisch specialisten al massaal te kiezen voor het medisch specialistisch bedrijf. Nu dit jaar het bestuursmodel voor ziekenhuizen is gewijzigd, waren specialisten in maatschappen genoodzaakt een andere organisatievorm te kiezen. Met de vorming van een medisch specialistisch bedrijf binnen het ziekenhuis kunnen zij hun zelfstandig ondernemerschap behouden.

Integrale bekostiging ziekenhuizen

Specialisten en bestuurders moeten vanaf 2015 samen onderhandelen over de prijs die zij vragen per aandoening. Hoe dat verloopt, leest u in dit dossier. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.