Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Meldpunt agressie in de zorg geopend

Mensen die in de zorg werken, kunnen vanaf vandaag via internet suggesties en voorbeelden melden om agressie op de werkvloer tegen te gaan. NU'91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden, heeft daarvoor een speciaal meldpunt ingesteld.
Meldpunt agressie in de zorg geopend

De vakbond constateert dat werknemers in de zorg steeds vaker kampen met agressie op de werkvloer. NU’91 vindt dat er altijd aangifte moet worden gedaan van intimidatie of geweld, maar wil eigenlijk die incidenten voorkomen. Via het meldpunt kunnen verpleegkundigen, artsen, receptionisten en schoonmakers tips en suggesties geven, maar ook vermelden hoe hun instelling werkt aan een veilige omgeving. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Weblog: Aangiftes

Verpleegkundigen: ‘Ik zou altijd aangifte doen’

‘Werkgever zorg kan geen aangifte doen van agressie’

Radboud overlegt met OM over aangifte bedreiging

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Agressie op de werkvloer komt niet alleen voor vanuit patiënten richting de zorgveleners. Ook binnen een afdeling in de zorg kan veel agressie voorkomen, omdat een bepaalde situatie al 20 jaar bestaat en niemand , ook staffunctionarissen niet, tegen deze situatie in wil gaan. Een iemand bepaalt de dienst, pesten, jaloersheid van collega,s maakt het werken bijna onmogelijk, behalve als de desbetreffende persoon afwezig is.

  2. Lees alle reacties
  3. hou toch op de zorg moet gewoonweg beter de cliënten krijgen de zorg niet meer die zij of hij nodig hebben als men hoord dan is alles te duur en men betaald maandelijks zo veel plus de eigen bijdrage als men gewoon weer naar het oude gaan dan valt de agressie ook wel mee.zoniet dan kan het alleen maar erger worden?

  4. Als u dit bericht interessant vindt, bent u misschien ook geïnteresseerd in het overheidsproject maakhetveilig.nl. Op deze site kunnen werknemers met een publieke taak ook elkaar helpen om agressie en geweld op het werk te verminderen. Ze kunnen hier oplossingen, ideeën en vragen delen en nader uitwerken.
    Neem dus gerust een kijkje op maakhetveilig.nl.

  5. In de gehandicapte zorg signaleren we meer en meer dat inzet van flexwerkers de tendens is. Dat biedt de flexwerker wel mogelijkheden om zich te orienteren en een afwisselende baan te hebben, maar het komt een client niet ten goede die gebaat is bij veel duidelijkheid en vooral kennis van zaken etc. Door de client centraal te stellen en zoveel mogelijk proberen te beantwoorden aan zijn zorgvraag m.b.v. deskundige (zakenkundige) begeleiding, kan agressie ook beperkt worden.

  6. Zelf ( 40 jaar ) werkzaam in de Zorg. Ervaringsdeskundige noem ik mezelf , maar daar gaat het niet om . Belangrijk vind ik dat Bestuurders & Collega s ( o.a.Verpleegkundigen ) er serieus mee omgaan. Men vindt het te veel werk om Aangifte te doen , wordt je door Collega s gezien als een ” Watje ” , dat je daar niet weet om te gaan ….etc. Vaak gehoord van Verpleegkundigen die de stap naar Aangifte niet durven te doen wegens bedreigingen door externen. Als RvB moet je aangifte bevorderen. Het is de Veiligheid voor je Personeel , die je moet koesteren ! Ook de Politiek moet zich meer hard maken voor Hulpverleners in het algemeen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.