Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MemoMedic app helpt patiënten met medicatie

Mark van Dorresteijn
De app MemoMedic herinnert patiënten aan inname medicatie, houdt de medicatievoorraad in de gaten en biedt een persoonlijk dossier. De app is ontwikkeld door Apotheker Hub Haan uit Bennebroek en beschikbaar voor Android en iOS.
MemoMedic app helpt patiënten met medicatie

Haan wil met de app medicijngebruikers bewuster maken van hun gezondheids¬toestand en de noodzaak van hun medicatie. ‘Bijna de helft van de medicijngebruikers slikt zijn pillen niet volgens voorschrift of zelfs helemaal niet. Dat is een grote zorg voor arts en apotheek, want het effect van de geneesmiddelen is zo niet goed meetbaar, patiënten lopen onnodig risico en er verdwijnen te veel pillen in de vuilnisbak.’

Medicijncontroleprogramma

Met MemoMedic heeft de smartphone bezitter volgens de apotheker nu een geavanceerd medicijncontroleprogramma, staat hij direct in contact met z’n arts en apotheek en heeft hij medische basisgegevens bij de hand. Vijf handige functies maken MemoMedic tot een volwaardige personal assisant voor medicijngebruiker. Hij houdt de status en voorraad van de medicatie bij, geeft (repeteer)signalen als medicijnen moeten worden ingenomen en stelt de aanvraag voor een nieuw recept op voor de arts. De apotheek bericht de MemoMedic gebruiker zodra het recept klaarstaat.

Beschikbaarheid

De App is te downloaden via de iOS Appstore en Google-play.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.