‘Mensgerichte zorg kan niet zonder zorg voor zorgverleners’

In de Nederlandse zorg is nog een wereld te winnen als het gaat over mensgericht werken, stelt Marita Bossers, directeur van Planetree Nederland. Mensgericht werken vraagt volgens Bossers om een cliëntgerichte organisatiestructuur met aandacht voor medewerkers.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Premium

Planetree , een internationale non-profitorganisatie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online de artikelen uit het magazine lezen

Al abonnee? Log dan in

2 REACTIES

  1. Het doel van Planetree is heel goed. Maar of het daarvoor Planetree moet heten met alle tam-tam, vraag ik mij af. In de voorbije jaren en nog steeds heeft het Ministerie van VWS ingezet op Waarde-Volle Zorg. Ik denk dat dit woord meer de lading dekt wat we in Nederland en daar buiten bedoelen met goede- en passende zorg te leveren. Voor goede- en passende zorg zijn twee partijen nodig. De gever en de ontvanger. Wie deze taal verstaat ook vanaf de bestuurstafel is welkom in de sector zorg!

  2. Lees alle reacties
  3. Zorgverleners verdienen steun om hun werk goed te kunnen doen.Dit is,een voorwaarde. Aandacht kost tijd. Mensen die zorg behoeven zitten in een meer kwetsbare situatie. Geweldig dat er mensen zijn die zorgvragers willen ondersteunen en er hun werk van maken.. er is te lang niet geluisterd naar de werkvloer. Wij zijn het volledig eens met Planetree. We zijn dankbaar voor dit initiatief.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.