Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis laat st. Lucas voorlopig met rust

Zorgverzekeraar Menzis onderneemt voorlopig geen concrete stappen richting het st. Lucas ziekenhuis in Winschoten. Menzis wacht het onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) naar te hoge declaraties voor korte spoedhulpbezoekjes af. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Menzis eiste vorige week een gesprek met de ziekenhuisdirectie om opheldering te verschaffen over een interne e-mail. Het was voor de NZa aanleiding vrijdag een inval te doen in het ziekenhuis.

Volgens Menzis speelt onduidelijkheid over de registratie van spoedhulp-bezoeken een rol. De zorgverzekeraar zegt in het Dagblad van het Noorden dat het de NZa al eerder heeft laten weten dat de regels niet helder zijn. Zo mag een ziekenhuis het als een klinische opname registreren als iemand op de spoedeisende hulp ligt met een infuus. Onduidelijk is hoe het moet als iemand zittend een infuus krijgt. Hoewel Menzis voorlopig geen concrete stappen onderneemt, wil het wel een schriftelijke bevestiging van de directie van het st. Lucas dat het om een miscommunicatie gaat. (Dagblad van het Noorden)

Lees ook:

Inval NZa bij Sint Lucas ziekenhuis

IJsselmeerziekenhuis Lelystad scoort slecht

Nederlanders gaan vaker naar Belgisch ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.