Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Menzis lanceert Brits leefstijlsucces Changing Health

Eindredacteur
In februari begint de zorgverzekeraar haar leefstijlpilot Changing Health. Een combinatie van een coach en een app voor mensen met overgewicht, die een risico hebben voor diabetes-II. In Groot-Brittannië is het een bewezen succes.
leefstijlverandering
Foto: Mik122/Getty Images/iStock
Premium

Zorgverzekeraar Menzis loves preventie. Nadat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Ik ben helemaal vóór het gebruikmaken van de kennis van diëtisten. Maar hoe is het bewijs voor die vijf procent gewichtsverlies verkregen? Middels een ‘randomized clinical trial’ of middels een onderzoek bij een groep mensen die vrijwillig meededen? En dus uit zichzelf al (meer) gemotiveerd waren om hun leefstijl te verbeteren? Wat dat is de crux hier — motivatie.

   En waarom zou je wachten totdat het kwaad al geschied is, totdat de slechte leefstijl al ingebakken zit? Er zou dus (ook) een premiekorting moeten komen voor mensen met een gezond voedings- en beweegpatroon. Dat is af te lezen aan bepaalde middellangetermijn biomarkers.

   Door de korting te laten gelden voor de ziektekostenpremies (nominaal en inkomensafhankelijk) plus de AWBZ/WLZ-afdracht (die daarvoor weer op de loonstrook moet komen te staan), kan het om substantiële bedragen gaan. Voor meer informatie, zie https://gezondezorg.org/preventiebeleid.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.