Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Menzis over sluiting CVP: ‘Er blijft voldoende zorg voor deze doelgroep’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Menzis is van mening dat ze voldoende zorg inkopen voor mensen met ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Dat schrijft de zorgverzekeraar in reactie op de sluiting van het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren, onderdeel van Pro Persona.
therapie
Therapiesessie. Foto: lorenzoantonucci / Getty Images / iStock
Premium

Pro Persona ziet zich genoodzaakt

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het publiekelijk indekken van de zorgverzekeraars is begonnen, mooi persstukje geschreven door de communicatieafdeling van Menzis.
   Over een ding heeft Menzis gelijk, zolang de zorgverzekeraars aan hun zorgplicht kunnen voldoen is er voor hun niks aan de hand, het klopt volgens het excelsheet. Dus Menzis zegt indirect dat de zorgverzekeraars pas in actie komen als hun zorgplicht op het excelsheet in gevaar komt. Tot die tijd gaat de sanering door van specialistische GGZ behandelingen voor burgers met complexe, moeilijke en lange psychische en psychiatrische aandoeningen.
   En VWS zag dat het goed was. Zij dronken een glas, zij pisten een plas en alles bleef zoals het was.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.