Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meppel moet specialisten aanpakken’

DEN HAAG - Het Diaconessenhuis in Meppel moet problemen tussen medisch specialisten snel oplossen om te voorkomen dat de zorg aan patiënten gevaar loopt. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg het ziekenhuis laten weten.

De inspectie bevestigde dit in de Volkskrant. De chirurgen en anesthesiologen van het ziekenhuis hebben al jaren ruzie met elkaar. De leiding van het ziekenhuis is er tot nu toe niet ingeslaagd de problemen op te lossen. Volgens de inspectie moet het nu afgelopen zijn, zo heeft de organisatie het ziekenhuis in een ontwerprapport laten weten. Het ziekenhuis heeft nu drie weken om te reageren.

Ruzie

De laatste tijd komen veel ruzies tussen specialisten in ziekenhuizen aan het licht. Kort geleden waren er meldingen van ernstige problemen in ziekenhuizen in Boxmeer en Nijmegen. De afgelopen jaren ging het mis bij ziekenhuizen in Weert en de Flevopolder. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid is er groot voorstander van dat de inspectie hard en duidelijk ingrijpt bij ziekenhuizen waar de zorg voor patiënten onder druk staat door geruzie van specialisten (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.