Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mesos Utrecht beproeft specialist

UTRECHT - De directie van het Mesos Medisch Centrum in Utrecht heeft een van de zes anesthesiologen van het ziekenhuis op non-actief gesteld. Het ziekenhuis heeft dat donderdag bekendgemaakt.

De arts was betrokken bij een intern conflict dat al langer speelde. Volgens de directie liep de kwaliteit van de zorg aan patiënten door de ruzies gevaar. Het conflict speelde bij de anesthesiologen onderling, aldus het MC. Het ziekenhuis gaat ervan uit dat met het vertrek van de specialist de problemen uit de wereld zijn.

Door de deur

Volgens voorzitter van de raad van bestuur M. Rook heeft de ruzie niets te maken met medische inzichten, maar met ‘karakters die niet met elkaar door een deur kunnen’. Eerdere bemiddelingspogingen zijn op niets uitgelopen. Het ziekenhuis heeft volgens Rook deze week meteen ingegrepen toen uit een onderzoek van de Vereniging voor Anesthesiologie bleek dat de veiligheid van patiënten niet kon worden gegarandeerd. De anesthesioloog, een vrouw, verschijnt niet meer op haar werk totdat een arbitragecommissie uitspraak heeft gedaan in het conflict, aldus de voorzitter van de raad van bestuur. Het is nog niet bekend wanneer de commissie uitspraak doet. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.