Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MIC: Wat kan de zorg leren van de banken?

Mario Gibbels
Waarom is het de banken wel gelukt en de zorg nog niet: het elektronisch uitwisselen van informatie? Hierover zal Antoon Kuijpers, member of the board of directors van Equens SE, een verhaal houden tijdens het Medisch Informatica Congres (MIC) dat zal plaatsvinden op 26 en 27 november in Veldhoven.

Han van Overbeeke, als lid van de programmacommissie verantwoordelijk voor dit onderdeel van het programma, hoopt dat het een kritisch verhaal wordt. Al is het volgens Overbeeke een geruststellende gedachte dat de banken er ook heel lang over hebben gedaan. “We kunnen in ieder geval van ze leren. Daarom is de titel van het verhaal van Kuijpers ook: ‘Keiharde lessen om het delen van informatie voor elkaar te krijgen’.” Ander programmaonderdeel waar Overbeeke voor verantwoordelijk is betreft de workshop RFID (Radiofrequency identification). “RFID is een belofte in de zorg maar tot nu wil het nog niet zo vlotten met de invoering ervan. TNO en het AMC geven tijdens het MIC een workshop waarin zij ingaan op de mogelijkheden van RFID, de valkuilen en het combineren van RFID met andere technieken zoals messaging.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.