Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Microsoft wacht op investeerders voor HealthVault

Mario Gibbels
In het Westfriesgasthuis is onlangs voor het eerst een koppeling gelegd tussen het platform HealthVault van Microsoft en het ziekenhuisinformatiesysteem CS-EZIS.Net van ChipSoft. Bezoekers van een symposium in het Hoornse ziekenhuis konden zien hoe een Personal Health Record in de praktijk werkt. Het wachten is nu op partijen die er in willen investeren, vertelt José Strijbos, business manager healthcare bij Microsoft Nederland.

Vanwaar deze stap?

“Wij wilden als Microsoft graag eens laten zien hoe HealthVault in de praktijk werkt. We geven al regelmatig presentaties over HealthVault maar bij zo’n demonstratie wordt het tastbaarder.”

Waarom ChipSoft?

“ChipSoft is in Nederland de ZIS-leverancier met het grootst aantal ziekenhuizen als klant; en het is bovendien een leverancier die geïnteresserd is om HealthVault aan zijn software te koppelen.”

Hoe zijn de reacties tot nu toe?

“We hebben heel veel reacties gehad en ze komen nog steeds binnen. Veel mensen laten ons weten dat ze zich nu beter kunnen voorstellen wat zo’n Personal Health Record precies inhoudt en werkt. Er zijn ook veel reacties van it-leveranciers die graag een rol willen spelen bij de introductie van HealthVault in Nederland. En zorginstellingen die vragen wanneer HealthVault daadwerkelijk beschikbaar komt.”

Hoe nu verder?

“Het komt erop neer dat we op zoek zijn naar partners: zorginstellingen, zorgverzekeraars, telecombedrijven die bereid zijn om samen met ons te investeren in HealthVault. In Canada is het bijvoorbeeld een telecombedrijf dat HealthVault op de markt heeft gebracht.”

Gaat het hier nog lukken dit jaar?

“Dat kan ik niet zeggen. Er is erg veel interesse maar de volgende stap moet nog gezet worden.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.