Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mijn COPD-online’ bij het Havenziekenhuis

Sinds deze week kunnen patiënten met de ernstige longaandoening COPD van het Havenziekenhuis in Rotterdam gebruikmaken van 'mijn COPD-online'. Via internet krijgen zij hulp bij het zelf monitoren van hun ziekte. Ook kunnen patiënten via 'mijn COPD-online' vragen stellen en direct advies krijgen.
‘Mijn COPD-online’ bij het Havenziekenhuis

Het Havenziekenhuis ondersteunt COPD-patiënten nu ook actief als zij weer thuis zijn. Longarts Mennema, die sinds 2007 bij het Havenziekenhuis werkt, verwacht er veel van. “Via COPD-online helpen we patiënten doelen te stellen en meer structuur aan te brengen in hun dagritme en het gebruik van medicijnen. Zij kunnen zo zelf zien in hoeverre zij hun COPD onder controle hebben.”

Longverpleegkundige

Patiënten die gebruik gaan maken van ‘mijn COPD online’ bespreken samen met de longverpleegkundige hun doelen en vullen die in op COPD-online. Zij kunnen ook online vragen stellen aan de longarts en de longverpleegkundige en krijgen dan gericht advies. Deelname is gratis

voor alle patiënten.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Succes van telemonitoring COPD-patiënten

Zorgstraat voor COPD

Rommelse en De Jonge: succesvol veranderen in longrevalidatie

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.