Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen nodig voor ouderenwoningen

MAARSSEN - De behoefte aan verpleeghuisplaatsen zal de komende jaren groeien. Om dit aantal uit te breiden en de kwaliteit van de bestaande verzorgings- en verpleeghuizen op peil te houden is tussen de 100 en 300 miljoen euro nodig.

Dit concludeert het College bouw zorginstellingen.In het Onderzoek bouwbehoefte verpleging en verzorging 2006-2013 neemt het Bouwcollege vier scenario’s onder de loep. In het meest kostbare scenario blijft het zorggebruik onder 75-plussers gelijk aan de huidige trend. Deze trend impliceert een intramurale capaciteitsuitbreiding van 29 duizend plaatsen over de periode 2006-2013. Naarmate ouderen langer zelfstandig wonen en meer zorg thuis ontvangen, zal de behoefte aan intramurale verzorging en verpleging dalen.

Bouwbehoefte

Het Bouwcollege merkt wel op dat de bouw en renovatie van geschikte woningen van ouderen sterk achter loopt bij de behoefte. Het Bouwcollege acht het dan ook waarschijnlijk dat slechts voor de helft van de verzorgingscapaciteit levensloopbestendige woningen gebouwd kunnen worden (bron: ZorgVisie).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.