Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Miljoenenstrop voor vrijgevestigde artsen Ruwaard’

Medisch specialisten bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis dreigen voor miljoenen euro’s benadeeld te worden door het faillissement van het ziekenhuis. De ruim veertig vrijgevestigde specialisten zeggen in het Financieele Dagblad zo'n drie miljoen euro aan achterstallige betalingen te goed te hebben.
'Miljoenenstrop voor vrijgevestigde artsen Ruwaard'
Foto: ANP - Arie Kievit

De artsen denken ook ongeveer tien miljoen euro aan goodwill (de extra geldwaarde die wordt geassocieerd met het merk van het bedrijf) van hun maatschappen kwijt te raken, doordat het ziekenhuis alleen nog maar specialisten in loondienst heeft. De specialisten verlenen hun diensten aan het ziekenhuis via zeven maatschappen. In de maanden voorafgaand aan het faillissement werden geen vergoedingen meer overgemaakt, zo schrijft het FD.

Geleend geld
De specialisten kopen zich gemiddeld voor twee of 300.000 euro in bij hun maatschap. Dat is vaak geleend geld. Door het faillissement is het nog maar de vraag of de maatschappen iets waard zijn. De artsen staan met zo’n driehonderd crediteuren achteraan in de rij van schuldeisers.

Verloren goodwil
Volgens directeur Anton Westerlaken van het Maasstad Ziekenhuis, dat samen met twee andere ziekenhuizen het Ruwaard overnam, is de kwestie van de goodwill een zaak voor specialisten onderling. Volgens hem wordt er dan ook niet gesproken over een vergoeding voor de verloren goodwil.

Schuld
Het Ruwaard van Putten vroeg op 24 juni faillissement aan. Directe aanleiding was dat het ziekenhuis de salarissen over juni niet meer kon betalen, maar er waren al langer problemen. Het ziekenhuis kampt met een schuld van 42,5 miljoen euro. (FD)

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. nou de overheid heeft een aantal jaren geleden wel de enorm sterk aangedrongen dat alle specialisten ,daar komt ie weer in het kader van de marktwerking zich vrij moesten vestigen. Bij sommige ziekenhuizen was dat zelfs de enigste optie om al specialist te werken.
    die marktwerking; en die20,4 miljard die ziektekostenverzekeraars krijgen sinds de verplichte basisverzekering….allemaal geld verkwisting.

  3. Het was direct duidelijk dat de keuze (want dat was het) voor een faillissement een keuze tegen het belang van de medisch specialisten was. Bestuurders van andere ziekenhuizen kunnen de komende periode rekenen op een meer coöperatieve opstelling van de MS.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.