Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenenverlies Philadelphia door reorganisatie

Mark van Dorresteijn
Gehandicaptenzorgaanbieder Philadelphia heeft 2013 afgesloten met een verlies van 14,9 miljoen euro. Het jaar daarvoor behaalde de organisatie nog een winst van ruim 7 miljoen. Dat staat in het jaarverslag dat Philadelphia heeft gedeponeerd.
Miljoenenverlies Philadelphia door reorganisatie

Het verlies wordt veroorzaakt door de grote reorganisatie bij Philadelphia die dit jaar en volgend jaar speelt. De organisatie heeft daar 20,5 miljoen voor gereserveerd. De omzet van 2013 was met 362,4 miljoen gelijk aan die van 2012.

Het jaar van veranderingen

In het jaarverslag spreekt bestuursvoorzitter Greet Prins over 2013 als het jaar waarin duidelijker werd hoeveel de overheid wil veranderen in de langdurige zorg. ‘De zorg moet aan andere richtlijnen voldoen, wordt opnieuw georganiseerd en krijgt er verschillende nieuwe opdrachtgevers bij. Er is minder geld, minder mogelijk en nog minder ruimte voor onderhandelen. 2013 stond daarmee in het teken van inzetten op veranderen en waar mogelijk bedenken hoe we de consequenties ondervangen voor cliënt, medewerker en organisatie. Philadelphia heeft daarom besloten om in 2013 een voorziening te nemen op de bedrijfsresultaten. Het wordt daarmee op financieel gebied een jaar met een negatief resultaat.’

Reorganisatie

November 2013 kondigde Philadelphia een grootschalige reorganisatie aan voor de jaren 2014 en 2014. De organisatie schrapt 900 banen waarbij gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten. Ook zullen een aantal locaties verdwijnen. Het bestuur van Philadelphia voert de reorganisatie door om het aantal en de complexiteit van de ondersteunende processen sterk te reduceren. Als gevolg daarvan zal de overhead op het hoofdkantoor en andere kantoren significant verminderen.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.