Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minddistrict breidt e-healthplatform uit met app

Mark van Dorresteijn
E-healthleverancier Minddistrict en Gx, een netwerk van ggz-aanbieders, lanceren samen een app voor patiënten. Zorgprofessionals krijgen de beschikking over real-time cliëntdata waarmee behandelingen nog beter op maat kunnen worden aangeboden.
Minddistrict breidt e-healthplatform uit met app

Met de mobiele applicatie (AndroidiOS) kunnen patiënten op elk moment van de dag via hun smartphone dagboekregistraties invoeren. ‘Het aantal invoermomenten zal groeien en registratie zal daarom fijnmaziger worden. Daarmee neemt ook de nauwkeurigheid en de relevantie van de ingevoerde gegevens toe’, zegt Dirk Dijkslag, projectleider van forensische instelling Transfore. ‘Als hulpverlener krijg je een veel beter inzicht in het specifieke klachtenpatroon van een patiënt. Daarnaast wordt de zorg door middel van mobiele applicaties steeds meer onderdeel van het dagelijks leven van de cliënt. Dit is een goede ontwikkeling van de zorg.’

Smart interventions

Volgens Marian van Helden, manager Nederland van Minddistrict, is de lancering van de mobiele applicatie de eerste fase in de richting van smart interventions voor de ggz. ‘Door de app ligt slimme therapie die zich perfect aanpast aan de cliënt binnen handbereik. We laten de techniek ondersteunen in interventies. Het platform en de app kunnen dan op basis van ingevoerde gegevens oefeningen, informatie of triggers aanbieden precies op het moment dat de cliënt ze nodig heeft.’

Ontwikkeling app

Minddistrict gaat verder met het ontwikkelen van de app. Alle reeds beschikbare dagboeken zullen bijvoorbeeld in de app worden geïntegreerd in een overzichtelijke weergave. Ook kunnen zorginstellingen vanaf eind 2014 via het platform van Minddistrict zelfstandig mobiele dagboeken gaan ontwikkelen.

Apps

Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger.
Bekijk het dossier

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.