E-health in minimaal helft ggz-behandelingen’

Zeven ggz-instellingen hebben afgesproken om samen de implementatie van e-health te versnellen. Zij hebben op 28 augustus het samenwerkingsverband Blended7 opgericht. De partijen die deelnemen zijn: Altrecht, Arkin, Breburg, GGz Centraal, GGZ Drenthe, GGNET en Pro Persona.
'E-health in minimaal helft ggz-behandelingen'
Foto: Stockxchng Hoefi

Binnen de samenwerking wisselen de partijen content uit, vertelt Matthijs Jantzen, stafmedewerker bestuursbureau van GGz Centraal en voorzitter van Blended7. ‘We hebben gezamenlijk meer dan honderd e-healthprogramma’s ontwikkeld. De programma’s kunnen eenvoudig van elkaar worden overgenomen, waarbij men ook nog de mogelijkheid heeft om het programma inhoudelijk aan te passen. In de praktijk zijn dit vaak marginale aanpassingen. Zo wordt het veel goedkoper om inhoud te ontwikkelen.’ Het uitruilen van content gebeurt op basis van gelijkwaardigheid. De ggz-partijen stellen een ontwikkelagenda samen, kijken waar ze kunnen samenwerken en verdelen het werk. ‘Nieuwe toetreders betalen eenmalig een inlegbedrag en vervolgens gaan

7
131

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.