Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister Donner wil jaarlijks 40.000 ouderenwoningen

Minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil samen met gemeenten, corporaties, particuliere beleggers, ouderenbonden en projectontwikkelaars rond de tafel om te komen tot een actieplan voor ouderenhuisvesting.
Minister Donner wil jaarlijks 40.000 ouderenwoningen

Met het actieplan wil de minister zorgen voor voldoende voor ouderen geschikte woningen met het oog op de vergrijzing in Nederland. Uitgangspunt daarbij is de realisatie van 36.000 tot 40.000 geschikte woningen die jaarlijks extra beschikbaar dienen te komen.

Woningbehoefte

Uit de Monitor Investeren voor de Toekomst 2009 bleek eerder dat vanaf 2010 de specifieke woningbehoefte voor ouderen toeneemt: tussen de 330.000 tot 362.000 geschikte woningen. De toekomstige generaties ouderen zullen meer en meer geneigd zijn om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dan is van belang dat de woningen daarvoor geschikt zijn. Dat is nu niet altijd het geval. Onder meer nieuwbouw, verbouw en betere woningtoewijzing bieden mogelijkheden, maar de minister wil bekijken of extra instrumenten of programma’s nodig zijn om de realisatie te bevorderen.

Mantelzorgwoningen

Naast een actieplan maakt minister Donner het bijplaatsen van mantelzorgwoningen makkelijker door de regels te versoepelen. Zo is niet in alle gevallen meer een omgevingsvergunning nodig. Indien een vergunning toch nodig is, zal een kortere procedure volgen: acht weken in plaats van zes maanden. Ook volgt verruiming van de termijn gedurende de periode dat een mantelzorgwoning in stand gehouden mag worden van vijf naar tien jaar. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Steinmetz De Compaan bespaart twee ton op huisvesting

VWS komt met bericht over huisvestingscomponent

Dringend gezocht: bouwinpuls

Cordaan bespaart half miljoen op huisvesting

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.