Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Minister Hugo de Jonge heeft vier jaar niks gedaan’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Minister Hugo de Jonge van VWS heeft de echte problemen in de zorg niet aangepakt. Met zijn contourennota om het zorgstelsel te veranderen, probeert hij over zijn graf heen te regeren. ‘We moeten niet te veel sleutelen aan ons zorgstelsel’, vindt Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie.
Wim Groot
Premium

Op veel plekken is tijdens

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Alleen de kop van het artikel al, getuigend van minachting, volslagen onzinnig, nodigt niet uit tot serieuze lezing. Toch gedaan omdat ik benieuwd ben naar eindelijk eens een visie te lezen over integrale zorg, maatwerk, toepassing van AI en evidence based practice stel ik ontdaan vast een verschrikkelijk conservatief artikel te hebben gelezen.

  2. Lees alle reacties
  3. Geachte redactie, hoe kunt u nu een kop plaatsen “Hugo de Jonge heeft 4 jaar niets gedaan”? Het kabinet is in oktober 2017 aangetreden en zit er nog niet eens 3 jaar. en daarbij is het Coronavirus eind februari langs gekomen, wat ook heel invloed heef gehad op de zorg. Op zoo’n moment wil je als minister niet veel veranderen (structureel) in de zorg. Kortom redactie, blijf wel bij de feiten. Overigens zou dhr. Groot de minister niet van zijn corona-agenda af moeten halen. Die Agenda vraagt nu veel rugentie. Groet, van Nico Smits

  4. Vrije prijsvorming bestaat in de fysiotherapie niet. Alleen wanneer je geen contracten sluit met zorgverzekeraars. Dus de marktwerking is geen zuivere marktwerking wanneer je gecontracteerd bent en dat is de reden dat zovelen binnen de fysiotherapie “op hun achterste benen gaan staan”. Ongecontracteerd werken is dapper, want cliënten kunnen bij de buren de volledige zorg vergoed krijgen.
   Als wij binnen de fysiotherapie echte marktwerking willen, zetten we allemaal de zorgverzekeraars buiten schot. Pas dan kunnen we eigen prijzen stellen en kan er marktwerking optreden.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.