Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Minister Schippers wil e-health voor pedoseksuelen

Annelies Vermeulen
Het blijkt moeilijk om mannen met pedofiele gevoelens vrijwillig en tijdig te behandelen. Daarom wil minister Schippers van VWS de Engelse publiekscampagne tegen kindermisbruik laten vertalen. Ook wil ze e-health voor deze groep mannen ondersteunen. Dat meldt psy.nl.
Minister Schippers wil e-health voor pedoseksuelen

In antwoord op vragen uit de Tweede Kamer stelt minister Schippers van VWS dat er voldoende kennis aanwezig is bij de forensische hulpverlening over de behandeling van pedofilie, zo schrijft psy.nl. In de praktijk blijkt het lastig om pedoseksuelen tijdig in behandeling te krijgen. De drempel om zelf hulp te zoeken is hoog. Daarom wil Schippers vroege hulp stimuleren. Ze dringt aan op een publiekscampagne tegen kindermisbruik. Dat zou een vertaling kunnen zijn van de Engelse campagne Stop it now. Bovendien ziet ze mogelijkheden in meer gebruik van anonieme e-health.

Anonieme hulp

“De meeste mannen die nu bij ons in behandeling komen, doen dat op basis van een veroordeling, of dreigende veroordeling”, zegt Jules Mulder, directeur van De Waag, een instelling voor forensische hulp. “Jaarlijks melden zich bij ons zo’n 150 mannen met pedoseksuele problemen. De drempel om zich vrijwillig te melden, is hoog. Ze schamen zich of ze vinden de stap te groot om zich via hun huisarts te melden.” Mulder ziet wel wat in de plannen van Schippers. “Een campagne, e-health, de mogelijkheid bieden om een aantal anonieme gesprekken te voeren, dat kan allemaal helpen om mannen over de drempel te krijgen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

UVIT biedt e-health aan in standaardpakket

E-health goed voor gezondheid arme mensen

Minister Schippers gaat e-health stimuleren

5 REACTIES

 1. Enkele sessies van Jean bij de Waag mocht ik bijwonen, en ik kan zeggen dat het allesbehalve zoetsappig was. De resultaten zijn ook in zijn omgeving zicht- en merkbaar. Dit levert aan alle kanten veel meer op dan straffen, ook ter voorkoming van toekomstige slachtoffers.

 2. Lees alle reacties
 3. Jean Op den Kamp ik ben blij dat jij ervoor vecht en dat het je lukt en dat jij heel veel wint. Ik vind het heel goed dat jij anderen helpt en dat jij uit de anonimiteit treedt en dat jij laat zien dat het kan. Geweldig vind ik dat.

 4. Er zijn van die zeldzame figuren die bij de Waag aankloppen en die behandeling volledig vrijwillig aangaan. Ik ben één van die figuren en de resultaten in mijn leven zijn verbluffend. Ik wil anderen graag die moed meegeven. laat je niet uit het veld slaan. Laat mensen met opmerkingen als Erwin en Etta maar lekker op het dak gaan zitten. Grijp je kans en vecht ervoor, het is het waard. Je verliest niet zomaar alles en je wint heel veel. Meer info en eventueel contact met mij vind je op brokentulip.nl

  Bij de Waag kun je te maken krijgen met behandelaars die zoals die van mij vele jaren ervaring hebben aan het PBC. Eindelijk wordt daar de ruimte geschapen om die kwaliteit ook aan te bieden voor hen die vrijwillig die weg kiezen. Want waarom wel deze vakmensen inzetten bij verplichte behandeling waarbij de “patiënt” zich met hand en tand verzet, terwijl juist degenen die gemotiveerd zijn het met dat kopje thee met dat koekje moesten doen…
  Ga er dus maar vanuit dat mijn behandeling NIET dat kopje thee met dat koekje was
  Dat ik met mijn eigen naam en gezicht volledig uit die anonimiteit treed……
  dat is om jullie te laten zien dat het kan. En ik heb er nog geen moment spijt van hoeven te hebben. De steun die ik krijg is boven alle verwachting.

 5. Deze mensen kun je niet helpen. Ze worden vaak ook nog ondersteund door advocaten en rechters.Soms kennen ze elkaar ook nog van hun opleiding. Belangenverstrengeling. Dat moet deze minister Schippers toch weten.Het dekt elkaar allemaal.Vaak zitten deze pedoseksuelen, en alles wat hiermee te maken heeft juist in die hogere kringen en die pakken ze niet aan en dat is het grootste probleem voor u, minister Schippers!! en u weet het niet alleen maar ook al die ministers. Maar daar wordt niets aangedaan. Jullie willen jullie handen er niet aan branden, want waar geen rook is,is geen vuur!Nederland, pedoland. Klokkenluiders daar wordt niet naar geluisterd. Die krijgen een proces aan hun broek.Heeft u een proces meegemaakt van een hoogopgeleide pedofiel?? Ik denk het niet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.