Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Minister spreekt zorgverzekeraars en St Jansdal over financiële nood

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De financiële tegenwind van ziekenhuis St Jansdal heeft de aandacht van minister Tamara van Ark voor Medische Zorg. ‘Ik heb contact gehad met het ziekenhuis en de zorgverzekeraars. Zij hebben mij beide laten weten dat ze constructief in gesprek zijn met elkaar om tot een oplossing te komen’, schrijft ze in reactie op vragen van het ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber.
Premium

Het St Jansdal (Harderwijk en

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Het zou fijn zijn als de minister in de bres springt voor al de zorgaanbieders die door de berekeningswijze van normomzet door de financiers van de zorg in de problemen komen. De meeste partijen in de zorg hebben hetzelfde probleem als het Jansdal dat de omzet 2019 niet vanzelf maatgevend is. En dit geldt zowel voor de zorg die door de zorgverzekeraars is gefinancierd als bijvoorbeeld ook voor de Wmo zorg. Daar wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de omzet-effecten van het abonnementstarief.
    Het is toch ondenkbaar dat de zorg verder in de problemen komt door de berekeningswijze van de boekhouders van de financiers.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.