Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mirella Minkman opvolger Guus Schrijvers

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Mirella Minkman wordt vicevoorzitter Executive Board International Foundation for Integrated Care.
minkman.mirella.png

Zij volgt in deze functie emeritus hoogleraar Public Health, Guus Schrijvers op. 

Integrale zorg

IFIC is opgericht door Guus Schrijvers en heeft als netwerkorganisatie het doel om wereldwijd de kennisontwikkeling en –uitwisseling over integrale zorg te stimuleren en te ondersteunen. IFIC is naar eigen zeggen ‘de internationale opinieleider op het gebied van integrale zorg, die experts verbindt door middel van congressen, een tijdschrift, een academie en community-activiteiten, onder andere in internationale ‘hubs’’.

Zorginnovatie

Minkman is bijzonder hoogleraar innovatie van organisatie en governance van de langdurende integrale zorg aan de TIAS School for Business and Society en directeur Innovatie en onderzoek van Vilans. Zij pleit in haar werk voor meer aandacht voor integraliteit bij de inrichting en de besturing van de zorg. ‘Op dit moment is de zorg nog langs lijnen georganiseerd, terwijl vernieuwing nodig is om juist over lijnen en domeinen heen te organiseren, en zorg te verbinden met andere domeinen dan ‘zorg’. Minder lijnen, meer integraliteit vanuit de vraag van de mens of cliënt en incentives voor professionals om met anderen samen te werken is noodzakelijk om de complexiteit van de huidige systemen te verminderen.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.