Moerkamp: ‘Leidraad geeft richting aan de personeelsformatie’

De leidraad voor personeelssamenstelling in het concept ‘Kwaliteitskader voor de verpleeghuiszorg’ schrijft niet exact voor wat de personeelsformatie moet zijn op een verpleegafdeling. ‘De leidraad geeft eerder voor verschillende zorggroepen bandbreedtes aan van wat voor bemensing nodig is om een bepaald kwaliteitsniveau te halen.’ Dat zegt bestuursvoorzitter Arnold Moerkamp van Zorginstituut Nederland.
moerkamp.jpeg

Het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg is volgens Moerkamp geen ‘handboek voor verpleeghuiszorg’ maar eerder een kookboek met verschillende recepten. Het concept van dit Kwaliteitskader is recent aan het Zorginstituut aangeboden en naar de Tweede Kamer gestuurd. Op 1 oktober moet de definitieve versie worden opgeleverd, nadat het veld het document heeft kunnen uitwerken. ‘Het is niet de bedoeling om een eenheidsworst te maken van verpleeghuiszorg. Dit kader wordt een instrument voor verpleeghuizen om ze te helpen bij het meer cliëntgericht maken van de zorg. Hoe verbeter je de kwaliteit van leven? Hoe maak je een goed zorgleefplan? Hoe bied je bewoners het

0
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.