Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk proef met vrijstelling sociale premies

Het kabinet overweegt een experiment waarbij werkgevers en particulieren voor mensen in kleine baantjes geen premies voor sociale verzekeringen hoeven te betalen.

Het kabinet wil met de ‘premievrije zone’ werk creëren voor mensen die moeilijk aan een baan komen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. De ingehuurde werknemer bouwt geen recht op voor ww, ziektewet- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Begin 2008 beslist het kabinet over de precieze invulling van het experiment.

Klussen rond het huis

De proef past in het kabinetsbeleid om de markt voor klussen in en om het huis te bevorderen. Vanaf 2009 wil het ook de belasting op laaggeschoolde arbeid verlagen en geldt de regeling Dienstverlening aan huis. In het experiment vervalt voor kleine baantjes de verzekeringsplicht. Deze werknemers verdienen zo weinig dat ze toch al geringe aanspraken op zouden bouwen, zo redeneert het kabinet. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Zorgvisie.nl/hrm

Lees meer over hrm op zorgvisie.nl/hrm >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.