Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Mogelijkheden ict niet benut’

Een ruime meerderheid van de bezoekers van de Zorg &ICT beurs in 2006 vindt dat in de zorg de mogelijkheden van ict nog bij lange na niet worden benut. Toch is slechts een kleine meerderheid bereid om minimaal 5 procent in ict te investeren.

EPD belangrijk

De resultaten van de enquête onder bezoekers vorig jaar werden bekendgemaakt tijdens de kick-off van de Zorg & ICT beurs 2007 vorige week donderdag. De beurs zelf vindt plaats van 14 tot en met 16 maart.

Over een aantal zaken waren de bezoekers van de Zorg & ICT beurs het met elkaar eens, zo blijkt uit de enquête. Driekwart ziet het elektronisch patiëntendossier als de belangrijkste ontwikkeling in de zorgict. En zo’n 80 procent van de bezoekers is van mening dat er standaardcommunicatieprotocollen komen.

Revolutie

Voormalig voorzitter van het College voor zorgverzekeringen Hans Hillen drukte in zijn toespraak de exposanten die aanwezig waren bij de kick-off op het hart dat zij de vertegenwoordigers zijn van de veranderingen die in de zorg zullen plaatsvinden. “In de ict vindt een revolutie plaats.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.