‘Msb-uitspraak Hoge Raad is nederlaag voor fiscus’

De uitspraak van de Hoge Raad over msb’s op 30 november 2018 is een gevoelige nederlaag voor het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. ‘De redenering “u heeft geen zelfstandig declaratierecht, dus u bent geen ondernemer” klopt niet. Dat zegt fiscaal expert Hans Piersma van Grant Thornton Accountants en Adviseurs.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Met het wegvallen van het zelfstandig declaratierecht van medisch specialisten, zijn zij voor de Belastingdienst geen ondernemer meer. Dat was de boodschap van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst in de aanloop naar de invoering van de integrale tarieven in 2015. En zo staat het ook in het Witte Boek deel V, dat de Federatie Medisch Specialisten (FMS) destijds heeft gepubliceerd over de invoering van msb’s:

Zelfstandig declaratierecht

Het wegvallen van het zelfstandig declaratierecht vormde dus het belangrijkste argument voor de invoering van het msb. ‘Maar de redenering “u heeft geen declaratierecht, dus u bent geen ondernemer” klopt

1
3790

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.