Msb’s moeten vluchtheuvel verlaten

Msb’s tonen onvoldoende ondernemerschap, concludeerde BDO in februari. De oprichting was volgens de fiscaal experts sowieso overbodig. In een serie artikelen onderzocht Zorgvisie de toegevoegde waarde van msb's. Hier de online versie van de compilatie die binnenkort in Zorgvisie magazine verschijnt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fiscaal-juridische context msb
Foto: Fotolia

De msb’s zijn een vluchtheuvel, een tijdelijke oplossing voor vrijgevestigde medisch specialisten. Op den duur zullen ze moeten kiezen voor loondienst of participeren in het ziekenhuis. De observatie van oud-minister Schippers van VWS tijdens een Kamerdebat in 2016 is weer actueel door een recente uitspraak van de Hoge Raad en onderzoek van BDO.

Declaratierecht niet bepalend voor zelfstandigheidscriterium

Op 30 november 2018 doet de Hoge Raad uitspraak over ondernemerschap van medisch specialisten: ‘Het niet hebben van een zelfstandig declaratierecht heeft niet per definitie tot gevolg dat niet wordt voldaan aan het zelfstandigheidscriterium’. Daarmee haalt de raad het belangrijkste argument voor

0
509

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.