BDO: msb’s staan op fiscaal drijfzand

Een groot deel van de medisch specialistische bedrijven (msb’s) toont onvoldoende ondernemerschap en loopt het risico hun fiscale status van ondernemer te verliezen, concludeert BDO na analyse van de jaarrekeningen van msb’s. Daaruit valt op te maken dat msb’s ruim 80 procent van hun omzet kwijt zijn aan honoraria en winstdelingen aan specialisten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
BDO: msb’s leven op fiscaal drijfzand
Foto: Adobestock

Het ondernemerschap van msb’s komt onvoldoende uit de verf. Ze investeren niet voldoende en geven te weinig geld uit aan ondersteunend personeel. Ook  het eigen vermogen voldoet vaak niet aan de eisen van de Belastingdienst.  Dat beeld komt naar voren uit een onderzoek van BDO.  Het accountantskantoor nam 61 jaarrekeningen onder de loep en hield een enquête onder 19 msb’s. Uit de beschikbare cijfers blijkt dat de investeringen gemiddeld  5 procent of minder van het balanstotaal bedragen. Ook de personele kosten zijn laag. Bij 70 procent van de msb’s zijn deze minder dan 11 procent van de totale omzet.

0
2817

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.