Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

MST en ZGT willen coöperatie vormen

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Spectrum Twente (MST) en de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) willen in het voorjaar van 2013 een coöperatie oprichten. De medezeggenschapsorganen en medische staven hebben daarvoor hun akkoord gegeven.
MST en ZGT willen coöperatie vormen

Ook omliggende ziekenhuizen worden van harte uitgenodigd aan de ziekenhuiscoöperatie deel te nemen. De raden van toezicht van beide ziekenhuizen verheugen zich op de intensivering van de samenwerking. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar de borging en ontwikkeling van een goede en doelmatige patiëntenzorg in Twente en blijft de topklinische en hoog complexe zorg voor patiënten in deze regio beschikbaar. Beide ziekenhuizen blijven zelfstandig en zorgen voor de basis- en centrumzorg op hun locaties.

Uitwerking

De volgende stap is de uitwerking van een regionale visie. Daarbij zal nader worden gestudeerd op de mogelijke samenwerking per specialisme, de spreiding van specialisaties over de beide ziekenhuizen, de samenwerking met anderen, de mogelijkheden van samenwerking tussen ondersteunende diensten, en het behalen van de doelmatigheidsdoelen.

Behoud van topzorg in Twente

Meindert Schmidt, bestuursvoorzitter van ZGT: ‘We zijn blij dat we verder kunnen met de uitwerking van onze samenwerking. Medisch specialisten werken al in deze en omliggende ziekenhuizen in de regio op onderdelen samen om te blijven voldoen aan de criteria voor goede patiëntenzorg. Met het MST en de ZGT als oprichters van de nieuwe coöperatie kunnen we echt grote voortgang naar betere kwaliteit en doelmatigheid maken. Bijvoorbeeld als het gaat om het behoud van topzorg in Twente zoals de hoogcomplexe chirurgische ingrepen en oncologische zorg.

Solider draagvlak voor de grote investeringen

Herre Kingma, bestuursvoorzitter van MST: ‘MST en ZGT willen schaarse en complexe zorg concentreren. Hiermee wordt de zorg voor patiënten in de regio nog doelmatiger en van nog betere kwaliteit. Ook ontstaat er daardoor een breder en solider draagvlak voor de grote investeringen die er in de komende jaren voor beide ziekenhuizen nodig zijn. Zo zijn wij net gestart met de nieuwbouw van MST in het centrum van Enschede. Een dergelijke investering vraagt uiteraard een breed draagvlak.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.