Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mystery guests testen service in OLVG

Mark van Dorresteijn
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam gaat mystery guests inzetten om de eigen service te testen. De anonieme gasten beoordelen vanuit de beleving van de patiënt de wachtkamers en de bejegening door de medewerkers. Dat meldt het ziekenhuis vandaag.
Mystery guests testen service in OLVG

De afdeling Oogheelkunde is de afdeling die wordt onderzocht. De afdeling krijgt vanaf deze maand vier keer per jaar bezoek van mystery guests. Andere afdelingen volgen in de loop van het jaar.

Service- en kwaliteitscriteria

Voorafgaand aan de geheime bezoeken, hebben de medewerkers van de afdeling Oogheelkunde een eigen onderzoek gehouden om de service- en kwaliteitscriteria vast te stellen. In de criteria staat in woord en beeld onder andere hoe de klant ontvangen moet worden bij de balie, wat er in de wachtkamer moet gebeuren voor een prettig verblijf en wat de juiste volgorde van ontvangst en afhandeling is bij een onderzoek. Uitgangspunt daarbij is een hoge mate van gastvrijheid en klantgerichtheid.

Directe invloed op het werkplezier

Volgens oogarts en unitvoorzitter Oogheelkunde Jan Peter Witmer en bedrijfsleider Ingrid Booster hebben positieve contacten met patiënten ook direct invloed op het werkplezier van de medewerkers: “Patiënten die prettig ontvangen worden en die we vervolgens snel en goed tijdens hun verblijf op onze afdeling behandelen, reageren positiever op onze medewerkers. En dat zit vaak in simpele dingen, zoals een correcte begroeting bij de balie of een nette wachtruimte.” Doordat de medewerkers nauw betrokken zijn bij het vaststellen van het serviceconcept, staat iedereen achter deze aanpak. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Hackers testen epd

OLVG biedt patiënten ’tijdelijke zorg’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.