Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nachtsluiting spoedhulp Zevenaar uitgesteld

De sluiting in de avond- en nachturen van de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Rijnstate Ziekenhuis locatie Zevenaar is uitgesteld. De SEH zou per 1 september van tien uur 's avonds tot acht uur 's morgens dichtgaan, maar de consequenties van de nachtsluiting zijn nog onvoldoende duidelijk, zo heeft de raad van bestuur woensdag samen met de medische staf van het ziekenhuis besloten.
Nachtsluiting spoedhulp Zevenaar uitgesteld

Volgens de raad gaat de nachtsluiting wel door, maar duurt het enkele weken tot enkele maanden langer voor zij wordt ingevoerd. Tegen de voorgenomen sluiting stak een storm van protest op. Er zijn ook Kamervragen gesteld. De raad van bestuur erkent dat de maatschappelijke onrust het besluit onder druk heeft gezet. Er volgen nieuwe gesprekken met huisartsen, ambulancedienst, medisch specialisten van Rijnstate en personeel van de SEH in Zevenaar. Volgens de raad is de nachtsluiting geen bezuiniging, maar noodzaak, omdat er onvoldoende gespecialiseerde SEH-artsen te vinden zijn, terwijl verzekeraars dat eisen. (ANP– Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

SP leidt verzet tegen sluiting SEH-Zevenaar

Aantal volledige SEH’s met ruim eenderde afgenomen

‘Halveren SEH’s wel degelijk nadelig’

Schippers vindt concentratie SEH’s geen bezwaar

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.