Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse software bij Duitse jeugdzorg

Mario Gibbels
In Duitsland heeft een grote jeugdzorginstelling gekozen voor Regas, een Nederlandse software leverancier op het gebied van procesondersteuning.

“Dat juist een Nederlandse partij op deze manier toegang krijgt tot de Duitse markt is bijzonder te noemen” stelt Regas. “De zorgsector bij onze oosterburen kenmerkt zich door dominantie van gevestigde en lokale softwareleveranciers.”

Sneller resultaat

“Juist de jeugdzorg leent zich voor het inzetten van moderne technologieën”, zegt Tom Blok, directeur van Regas. “Door eigentijdse communicatiemiddelen in te zetten kan men de effectiviteit van een behandeling vergroten.” De toepassing biedt de mogelijkheid om onder andere sms’jes en internet tot integrale hulpmiddelen van de behandeling te maken. “Door herinneringen en tussentijdse contactmomenten te genereren met de jongere, wordt niet alleen meer informatie verzameld rondom het succes van de behandeling, maar kunnen behandelingen sneller resultaat geven”, aldus Regas. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.