Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Negatief resultaat zorgverzekeraars

MAARSSEN - De zorgverzekeraars hebben het eerste kwartaal van 2006 een negatief resultaat geboekt over zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering. Een van de oorzaken is de scherpe premiestelling. Dat meldt de Nederlandsche Bank in het juninummer van het Statistisch Bulletin 2006.

De zorgverzekeraars hebben over het eerste kwartaal 52 miljoen euro verlies geleden op de basisverzekering en 9 miljoen euro op de aanvullende verzekering. Door goede beleggingsopbrengsten boekte de zorgverzekeraars uiteindelijk toch een positief resultaat van 81 miljoen euro.

Premiestelling

Een deel van het verlies op de basisverzekering en de aanvullende verzekering wordt volgens de Nederlandsche Bank verklaard door de invoering van de nieuwe zorgverzekering. Daarbij gaat het om de extra kosten die zijn gemaakt voor automatisering, administratie en marketing. Maar ook de scherpe premiestelling heeft volgens de Nederlandsche Bank een rol gespeeld.

Anderzijds is de financiële positie van de zorgverzekeraars verbeterd door de verlaging van de solvabiliteitseisen van 24 naar acht procent. Bij de zorgverzekeraars is dan ook in het totaal twee maal zoveel eigen vermogen aanwezig als vereist. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.