Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Neuroloog VieCuri vandaag voor de rechter

Neuroloog Gerd L. staat vandaag terecht voor zijn aandeel in de dood van de 14-jarige Mariska Lips na een val van haar paard. Hij wordt onder meer verdacht van dood door schuld en nalatigheid bij medisch handelen. De rechtbank in Roermond behandelt de zaak inhoudelijk.
Neuroloog VieCuri vandaag voor de rechter

De specialist van het VieCuri ziekenhuis in Venlo heeft volgens justitie in 2003 grove medische fouten begaan toen hij de tiener behandelde na een val van een paard in Meerlo. De jonge ruiter zou zelfs door zijn toedoen zijn overleden aan de gevolgen van ernstig hersenletsel.

Verkeerde inschatting

Volgens justitie heeft L. de ernst van de toestand van het meisje verkeerd ingeschat, haar op de verkeerde afdeling laten opnemen en fouten gemaakt in haar behandeling. Bovendien zou hij Mariska en haar ouders in hulpeloze toestand hebben achtergelaten in het ziekenhuis.

Schadeclaim

De ouders van het slachtoffer gaven in maart te kennen een claim van 10.000 euro te willen indienen bij de 53-jarige arts. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Neuroloog Vie Curi vervolgd om dood door schuld

Schadeclaim tegen omstreden oogarts

Slachtofferhulp bij medische missers

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.