Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NGvA: ‘Slotervaart wordt niet geboycot’

Mark van Dorresteijn
“Wij hebben nooit gezegd dat het Slotervaartziekenhuis geboycot moet worden”, zegt Olga Loeber, voorzitter van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA). Zij reageert hiermee op een uitspraak van een woordvoerder van het ziekenhuis in Het Parool.
NGvA: ‘Slotervaart wordt niet geboycot’

De ziekenhuiswoordvoerder liet aan het dagblad weten dat het ziekenhuis ‘in de ban is gedaan door het NGvA’. “Dat is onjuist”, stelt Loeber. “Tijdens de onderhandelingen over de Amsterdamse abortuskliniek ACSG/Stichting MR70 hebben wij alleen gevraagd aan de abortusartsen of zij uit solidariteit niet wilden solliciteren bij het Slotervaart. Dat was dus alleen tijdens de onderhandelingen in december van vorig jaar.”

In gesprek met Slotervaart

Loeber laat weten graag met het ziekenhuis in gesprek te gaan over hoe de abortushulpverlening gewaarborgd wordt. “Tot nu toe hebben ze onze zorgen nog niet weggenomen. Vooral op het gebied van privacy en integratie van personeel zetten we onze vraagtekens. Het blijft namelijk een andere wereld dan de standaard gynaecologische hulpverlening.”

Abortuskliniek Slotervaart

De abortuskliniek SeZoZ in het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis wacht ondertussen nog steeds op een vergunning. De Inspectie voor de Gezondheidszorg en het College sanering zorginstellingen (CSZ) werken momenteel aan de vergunningsaanvraag van stichting Sexualiteit Zwangerschapsonderbreking Zorg (SeZoZ) in het Slotervaart. De abortushulp wordt voorlopig opgevangen door de Amsterdamse Oosterparkkliniek, de Bloemenhovekliniek in Heemstede en Casa te Leiden. Loeber: “De Oosterparkkliniek verricht op dit moment dubbel zoveel werk. Daardoor kan de wachttijd ongeveer met een week oplopen. Dat is nog steeds extreem kort in vergelijking tot andere landen, maar er moet wel snel een oplossing komen om toekomstige problemen te voorkomen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.