Nieuw beleid Amsterdam UMC door #MeToo

Door #MeToo heeft het Amsterdam UMC een aantal acties in gang gezet om grensoverschrijdend gedrag en sociale onveiligheid te verminderen. In het AMC heeft in het verleden een op de vier vrouwelijke coassistenten zich eenmaal of vaker seksueel geïntimideerd gevoeld, zo blijkt uit een enquête. De veroorzaker was het vaakst een specialist.  

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Dit najaar nemen leidinggevenden deel aan clinics om hen opnieuw bekend te maken met het beleid van het Amsterdam UMC omtrent ‘ongewenste gedragsvormen’. Tijdens de clinics wordt ingegaan op het herkennen van ongewenst gedrag, de rol van een leidinggevende en wat leidinggevenden kunnen doen als ze hulp nodig hebben bij een melding en waar ze advies kunnen krijgen.

Acties

Ook wordt er een ‘ambassadeursgroep’ geformeerd vanuit leidinggevenden, medewerkers en adviseurs om campagne op maat en passend te maken. In de locatie VUmc komt er een onderzoek naar de bekendheid van beleid en interventiemogelijkheden bij ongewenst gedrag. Ook de raad van

0
603

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.