Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw bestuur Vereniging voor Plastische Chirurgie

Hinne Rakhorst, als plastisch chirurg verbonden aan Medisch Spectrum Twente in Enschede en Ziekenhuisgroep Twente in Almelo en Hengelo, is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Hij volgt prof. dr. René van der Hulst op.
rakhorst400.jpg

Naast de nieuwe voorzitter Hinne Rakhorst zijn nog twee nieuwe bestuursleden benoemd: Michiel Zuidam, verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam en Andrej Piatkowski de Grzymala, verbonden aan het MUMC+ in Maastricht en VieCuri in Venlo. Zij volgen Marleen Meesters – Caberg en Reinier Feitz op.

Energie
Hinne Rakhorst heeft zich eerder als bestuurslid gericht op het ontwikkelen en implementeren van het borstimplantaten registratiesysteem, dat in april vorig jaar live ging. Als nieuwe voorzitter van de NVPC wil hij de lijn van zijn voorganger van der Hulst voortzetten. Rakhorst: ‘De vereniging is flink in beweging, die energie wil ik erin houden. We leggen met alle betrokken partijen inmiddels de handen op elkaar in Nederland, om te gaan voor de beste zorg voor patiënten. Dat was vroeger ondenkbaar. We gaan voor zo min mogelijk administratieve lasten, zetten kwaliteitskaders en –registers op, moeten investeren in infrastructuur en kwaliteitsmedewerkers inzetten om een nodige inhaalslag te kunnen maken in de zorg. Hoe meer we kennis centraal delen en met elkaar samen werken, ook binnen ons vakgebied en met andere specialisten, hoe meer we van elkaar leren en samen verder komen. Denk aan innovatieve behandelingen, kwaliteitskaders, kostenbesparing enzovoort. We moeten af van het lokale hokjes denken en toe naar meer gezamenlijkheid, een soort maatschap Nederland. Dat is mijn ideaal en daar heb ik een aantal ideeën voor die ik zeker de komende periode zal uitwerken.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Basispakket
René van der Hulst heeft zich als voorzitter de afgelopen twee jaar met succes hard gemaakt voor het verstevigen van de relaties van de vereniging met overheidsinstanties. Een van zijn speerpunten daarbij was de vergoeding van noodzakelijke plastisch chirurgische ingrepen terug te brengen in het basispakket. Van der Hulst: ‘Dankzij de onderhandelingen met Zorginstituut Nederland (ZIN) en minister Schippers lijkt vergoeding op korte termijn in zicht voor onder andere ernstig overhangende oogleden. Het is nu wachten op advies van ZIN aan de minister op basis van het voorstel dat wij hebben voorgelegd.’ Andere behandelingen en indicaties, zoals correcties na extreem gewichtsverlies, vragen om meer tijd en overleg met de minister en ZIN vanwege de complexiteit. Van der Hulst: ‘We zijn blij met het feit dat we met elkaar om tafel zitten en inmiddels gezamenlijk steeds verder een stap in de goede richting kunnen zetten.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.