Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw EPD voor GGZ van VitalHealth en Accenture

Mario Gibbels
Accenture werkt samen met VitalHealth om een nieuw EPD voor de ggz-markt op de markt te brengen, op basis van het VitalHealth applicatieplatform.

Het EPD moet het eerste worden dat volledig voldoet aan het Referentiemodel EPD dat is vastgesteld door GGZ Nederland. Naast medeontwikkeling van het EPD is Accenture verantwoordelijk voor de implementatie en integratie van het EPD bij zorginstellingen.

‘Aan de vooravond van vernieuwing’

“Veel instellingen binnen de GGZ staan aan de vooravond van het vernieuwen van hun EPD. De sector is toe aan een innovatieve, web-based oplossing die goed aansluit op de specifieke wensen van de instellingen in de markt en mee kan groeien met ICT-ontwikkelingen”, zegt Laurens van der Tang, CEO van VitalHealth. Geert van den Goor, van Accenture: “Uit onze contacten in de ggz-sector blijkt dat er in de aanloop naar de invoering van het EPD nog veel vooruitgang te boeken valt. De bestaande processen binnen zorginstellingen zijn vaak toe aan modernisering en het huidige aanbod oplossingen sluit niet goed aan op de specifieke behoeften binnen de sector.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.