Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw nummer Zorgvisie tech magazine verschenen

Het vierde nummer van Zorgvisie tech magazine is uit. In deze editie onder andere twee verhalen over artificial intelligence, een interview met Leonique Niessen van Nictiz over het belang van standaarden en de lastige doorgroei van start-ups.
Cover Zv Tech04 660x440

Weinigen twijfelen aan de toegevoegde waarde van algoritmes in de zorg en de grote toekomst die de technologie heeft. Nu is de kwaliteit ervan soms nog onder de maat. Een Hulpmiddel handelingsruimte, een veldnorm en steeds meer samenwerking moeten AI in de zorg een flinke stap verder brengen.
Klik hier om het hele artikel te lezen >>

Heeft u een Zorgvisie-compleet abonnement?
Lees hier alle artikelen online >>

Standaarden maken, is volgens Nictiz-directeur Leonique Niessen niet zo ingewikkeld. ‘Het is vooral de vervolgvraag: hoe krijgen we die standaard en de digitale uitwisseling werkend?’ Daar is samenwerking voor nodig en commitment, stelt Niessen. ‘Het is dan onvermijdelijk dat partijen soms over hun eigen schaduw heen moeten stappen.’
Klik hier om het hele interview te lezen >>

Verder in Zorgvisie tech magazine nr. 4:
– Een interview met Jan-Jaap Visser, radioloog en CMIO in het Erasmus MC. Zijn rol is de werelden van de zorg en de techniek verbinden.
– Oproep: ‘Help start-ups opschalen’
– De SDB Groep wil met technologie het werk van zorgverleners makkelijker maken.
– Veilig samen data analyseren
– Esther Barsom promoveerde op videobellen in de zorg.

En lees ook de columns van Jan Christiaan Huijsman: ‘Volgende fase zorg op afstand noopt ziekenhuizen tot keuzes’ en Eddy van de Werken: ‘We moeten blijven zoeken naar een echte game changer’.

Bent u Zorgvisie compleet-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.