Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw regionaal soa-centrum in Den Haag

DEN HAAG - Den Haag opent dit najaar een nieuwe soa-kliniek in de binnenstad. In de kliniek kunnen mensen uit de noordelijke regio van Zuid-Holland zich anoniem en gratis laten testen op geslachtsziekten. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

De GGD verwacht dat de nieuwe kliniek ongeveer 6000 consulten per jaar zal verwerken. Het centrum is een van de acht regionale soa-klinieken die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid worden opgezet. Reden is de stijging van het aantal besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) in de laatste jaren in Nederland en het versnipperde aanbod van soa-zorg.

Polikliniek

Het nieuwe centrum is in aanbouw op het terrein van de locatie Westeinde van het Medisch Centrum Haaglanden en zal in november open gaan. De kliniek vervangt dan de soa-poliklinieken van het Westeinde en het HAGA-ziekenhuis (locatie Leyenburg).

Behalve het opsporen en behandelen van soa komt er ook meer nadruk op het voorkomen van geslachtsziekten. Het centrum richt zich vooral op risicogroepen en mensen die niet naar de huisarts willen of kunnen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.