Nieuw wmcz-voorstel ‘catastrofaal’

Advocaat Tom van Malssen van Dirkzwager vindt de voorstellen ondoordacht en zeer onverstandig. ‘De minister en de Tweede Kamer spelen paniekvoetbal.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
bom.fotolia.jpg
Foto: fotolia
Premium
Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. NCZ heeft met name de opmerkingen van advocaat Van Malssen met stijgende verbazing gelezen.
    Van Malssen is met zijn kantoor Dirkzwager sinds jaar en dag een drijvende kracht achter het ontstaan van steeds grotere fusiezorginstellingen. Dat die creaties inmiddels niet of nauwelijks meer te besturen zijn, is een inzicht dat veel betrokken partijen gelukkig niet langer willen ontkennen. De wijze waarop Van Malssen cliëntenraden dan toch durft weg te zetten als iets wat “heel veel tijd, geld discussie en administratieve rompslomp” kost, en de organisatie “bijna onbestuurbaar” maakt” zegt veel over hoe veel grotere zorginstellingen, en hun adviseurs, de schuld van hun eigen wanproducten steeds maar weer bij de cliënten willen neerleggen. Die cliënten hebben in elk geval nooit om al die fusies gevraagd. Sterke, wettelijk verankerde medezeggenschap van clienten is vandaag de dag noodzakelijk om de menselijke maat terug te krijgen in de zorg. Het wetsvoorstel voorziet in die noodzaak. Ook dat wordt inmiddels breed onderkend. Integere bestuurders en toezichthouders in de zorg – en dat zijn er veel – piekeren er dan ook niet over het wetsvoorstel, en cliëntenmedezeggenschap in het algemeen, te kwalificeren als iets dat vooral rompslomp en discussie veroorzaakt.
    Lees hier onze volledige reactie: http://ncz.nl/wetsvoorstel-wmzc-zorgt-voor-herstel-menselijk-maat-in-de-zorg/

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.